• 50004-PuEr-Imperial-luomu

Pu’Er Imperial luomu

11,20 44,80 

Ryhdikäs & Maamainen

Tuotetunnus (SKU): 50004 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Pu’er Imperial – Pu’er, Kiina, Yunnan, luomu
Ryhdikäs & Maamainen

Pu’er -teet tai Pu’erh-teet ovat teemaailman vanhimpia ja perinteikkäimpiä laatuja. Tämä kyseinen tee on sitä, mitä kiinalaiset kutsuvat ”tummaksi teeksi” kun meidän länsimaisten tuntemaa mustaa teetä kutsutaan Kiinaksi punaiseksi teeksi. Pu’er -teet ovat myös ainoita teelaatuja, jotka pitävät ominaisuutensa vanhetessaan, ja oikein säilytettynä myös parantuvat.

Teen uusi suosio liittyy moniin tutkimuksiin, jossa todetaan teen mahdollisesti laskevan veren rasva-arvoja. Pu’er-teen tunnetuimpia pakkaustapoja ovat erilaiset ”kakut”, kiekon muotoon pakattuna. Myös linnunpesän muotoisia tai teetiileksi puristettuja laatuja löytyy. Tämä kyseinen laatu on kuitenkin irtoteen muodossa sen helpon käsiteltävyyden johdosta.

Makumaailmaltaan tee on täyteläinen ja ryhdikäs. Ensimaku suussa on jopa pehmeä, loppua kohden teelajille tutummat aromit, märkä metsä, nahka, kellari, maamaisuus nousee esille. Jälkimaku on miellyttävä ja todella pitkä suussa. Tämä kyseinen tee on todellinen herkku, ja se sopii vaikka tuhdin illallisen jälkiruuaksi.

Haudutusohje: 2 tlk/kuppi, 95c vesi, 3 min, 1-5 haudutuskertaa. Vertailuhinta 448,00e/kg – kuppi (3g) 1,36e