• Oolong-Tie-Guan-Yin-Imperial
  • Oolong-Tie-Guan-Yin-Imperial2
  • Oolong-Tie-Guan-Yin-Imperial3

Oolong Tie Guan Yin Imperial

8,05 32,20 

Tie Guan Yin Imperial – Oolong, Kiina, Fujian
Makea & Kukkainen
Parhaat maut löytyvät useammalla haudutuskerralla

Tuotetunnus (SKU): 20202 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tie Guan Yin Imperial – Oolong, Kiina, Fujian

Pähkinäinen & Kukkainen

Oolong-tee on teelaaduista monimuotoisin. Maun ratkaisee hapetuksen määrä, kun vihreä tee on 0% hapetuksella ja musta tee 100% hapetuksella, niin tämä kyseinen laatu on hapetettu siihen noin puoleen väliin, mikä tekee sen makumaailman vihreän ja mustan teen välimuodoksi.

Kuivien lehtien tuoksu on pähkinäinen ja hieman kukkainen. Haudutetussa teelehdissä esiin nousee myös hunajaisuus ja pieni maitomaisuus. Teessä on todella pehmeä suutuntuma, suorastaan silkkinen. Makumaailma on monitahoinen, voimakkaampaa vihanneksisuutta, hieman fenkolin maun tullessa esiin. Loppua kohti kuitenkin maku pehmenee ja suuhun jäävä pitkä jälkimaku on pehmeän hunajainen.

Oolong-teetä kannattaa hauduttaa useampi kerta samoista lehdistä ja seurata maun kehittymistä jokaisella haudutuskerralla. Tässä kyseisessä laadussa lehdet avautuvat hyvin hitaasti, joten parhaat maut löydät vasta toisella tai kolmannella haudutuskerralla. Useampi hauduttaminen tekee teestä myös hintaansa nähden taloudellisemman.

Haudutusohje: 1 tlk/20cl, 75c vesi, 5 min, haudutuskertoja 1-7.

Vertailuhinta 322,00/kg – kuppi (3g) 0,98 e

Toimituskulut alkaen 3,90 euroa ja yli 50 euron toimitukset veloituksetta. Yli 95% tilauksista lähetetään samana tai seuraavana arkipäivänä.