• Long-Jing-Kiina-vihreä-tee

Long Jing Kiina

9,45 37,80 

Long Jing Grade 1 ”Lohikäärmeen kaivo” – Vihreä, Kiina, Zhejiang
Makea & Ruohoinen

Tuotetunnus (SKU): 30304 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Long Jing Grade 1 ”Lohikäärmeen kaivo” – Vihreä, Kiina, Zhejiang
Makea & Ruohoinen

Long jing on ylivoimaisesti tunnetuin kiinalainen vihreä tee, joka käännettynä tarkoittaa lohikäärmeen kaivoa. Perinteisesti sillä nimellä saa kutsua vain Zhejiangin provinssin Longjingin kylän lähettyviltä. Tämä tee on laatuluokaltaan Grade 1 – mikä on toiseksi korkein luokka heti korkeimman, äärimmäisen eksklusiivisen ”Superiour” -luokan jälkeen.

Tee poimitaan ja rullataan käsityönä ja sen käsittely on monisatavuotinen perinne, jotta lopputuloksesta tulisi erinomainen.

Lehdet ovat pitkiä, litteitä ja kirkkaan vihreitä. Haudutuksessa lehdet avautuvat, joten varaathan tarpeeksi ison sihdin haudutukseen. Teen voi hauduttaa myös kiinalaista perinnettä mukaillen suoraan kupissa, sillä lehtien ollessa ehjiä, vähäisten tanniinien ansiosta tee ei kitkeröidy pidemmälläkään haudutusajalla.

Tuoksu lehdissä on makea, hieman hunajainen, jopa persikkainen. Haudutettu liemi on kirkasta, ja hennon vaaleanvihreää, keltaiseen taipuen. Maistaessa, teen ensituntuma suussa on silkkinen. Teessä on monikerroksinen makurakenne maun vaihdellessa hunajaisen makeuden, kukkaisuuden ja ruohoisuuden välillä. Jälkimaku suussa on pehmeä ja pitkään viipyvä. Jälkimaussa voi hieman aistia jasmiinin vivahdetta.

Teetä kannattaa ehdottomasti hauduttaa useampia kertoja samoista lehdistä.

Haudutusohje: 2 tlk/20cl, 75c vesi, 2-3 min, 1-7 haudutuskertaa.
Vertailuhinta 378,00e/kg – kuppi (3g) 1,14 e