• 10102 Keemun Mao Feng Luomu

Keemun Mao Feng Luomu

5,20 20,80 

Makea & Kukkainen

Kuvaus

Mao Feng – Musta, Kiina, Keemun (Anhui), Luomu
Makea & Kukkainen

Tämän musta tee käsitellään valmistaessaan siten, että teen lehti säilyttää muotonsa ja kokonsa kuten klassisessa Mao Feng-teessä, joka tavallisesti on vihreä.

Keemun Mao Feng on äärimmäisen hienostunut tee Anhuin maakunnasta ja sitä pidetään yhtenä hienoimmista lajinsa edustajista Kiinasta. Nimi Mao Feng tarkoittaa lehden kurvikasta muotoa. Tee valmistetaan pidemmistä lehdistä, joiden mukana käytetään nuppulehtiä. Mao Feng tarkoittaa Kiinaksi sumuista vuorenhuippua.

Tee luotiin 1800-luvulla ja on siitä lähtien ollut suosittu monikerroksisen makunsa vuoksi. Siitä puhutaan, että se on ollut jopa kuningatar Elisabetin suosikki. Hidas hapetus luo Keemun Mao Fengiin hienon monikerroksisen maun vivahteillä hedelmillä ja hieman savuisuudella. Heikompilaatuisia Keemun-teelaatuja käytetään usein muun muassa Earl Greyn tai English Breakfastin pohjateenä. Keemun Mao Feng taas on täynnä silmuja ja maukkaita nuoria lehtiä, mikä tekee siitä korkeampilaatuisen ja aromikkaamman kuin tavalliset Keemun-teet.

Haudutusohje: 2 tlk/kuppi, 95c vesi, 3 min, 1-2 haudutuskertaa. Vertailuhinta 208,00e/kg – kuppi (3g) 0,63e