• Dong-Ding-Jade-Oolong

Dong Ding Jade Oolong

9,70 38,80 

Kukkainen & Silkkinen

Tuotetunnus (SKU): 24002 Osastot: , , , ,

Kuvaus

Dong Ding Jade – Oolong, Taiwan, Nantou
Kukkainen & Silkkinen

Dong Ding tarkoittaa kiinaksi jäistä huippua ja sen nimiset teet tulevat samannimisen vuoren läheisyydestä, joka sijaitsee Feeniksvuoristossa Taiwanin Nantoun maakunnassa, keskellä saarta. Dong Ding -teetä on valmistettu 1600-luvun lopulta lähtien ja sen valmistuksen ”resepti” tuotiin Manner-Kiinasta, Fujianin maakunnasta Anxi’n ja Wuyi’n alueilta. Mieto ilmasto ja suuri ilmankosteus, säännölliset sumut ja savimaa ovat otolliset lähtökohdat erinomaisen oolong-teen valmistamiseen.

Tämä kyseinen tee on valmistettu teepuun lajikkeesta nimeltä Cui Yu, 1000 metrin korkeudelta merenpinnasta. Teelehdet ovat tiukasti rullattuja, tummanvihreitä ja seassa paljon vaaleanukkaisia kärkilehtiä. Lehtien tuoksu on hyvin mieto, mutta tarkkaan haistaessa tulee esiin laaja skaala kukkaisuutta ja makeutta. Teen tuoksut ovat ikään kuin piilossa. Haudutetussa lehdessä kukkaisuus korostuu selkeämmin. Haudutettu liemi on kirkasta ja vaaleanvihreää, lähellä vihreää teetä.

Tee on suutuntumaltaan todella, todella silkkinen ja suuta hyväilevä. Kukkaiset aromit ovat täydellisessä tasapainossa, tuoden kuitenkin monikerroksisuutta makurakenteeseen. Jälkimaku on todella pitkä ja pehmeä. Antaakseen parhaat makunsa teetä kannattaa todellakin hauduttaa useampia kertoja.

Haudutusohje: 1 tlk/30cl, 75c vesi, 5 min, 1-7 haudutuskertaa. Vertailuhinta 388,00e/kg – kuppi (3g) 1,18e