Pu Erh Emperor Beeng Cha kiekko kevät 2018

22,00 

Tuotetunnus (SKU): 50003 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Pu Erh Emperor Beeng Cha kiekko kevät 2018

Tässä 100 gramman kiekossa on puristettu korkealaatuista pu’erh-teetä kevätsadosta 2018. Pu’erh-teet, joista löytyy monta eri kirjoitusasua translitteroinnin takia, ovat ainoa teelaatu, joka paranee vanhetessaan. Säilytysolosuhteet tulee tosin olla suotuisat, ei liian kostea, eikä kuiva, kaukana muista mausteista ja pois valosta.

Makumaailmaltaan pu’erh-teessä maistuu säilyttäminen, eli maamaiset aromit yhdistettynä tietynlaiseen makeuteen. Maailmalla tee on saanut suurta suosiota siitä syystä, että useampi tutkimus on osoittanut sen tietyillä henkilöillä alentavan veren rasvapitoisuuksia. Makumaailma on kuitenkin sen verran ”raju”, että en suosittele kyseistä teetä aloittelijalle, tai sitten aloittelijalla tulee olla hyvin avara mieli maistaessaan. Kuitenkin kun makuun harjantuu, avautuu täysin uusi teemaailma eri vuosikertojen ja laatuerojen kanssa, ja siitä, onko tee irtolehtenä, puristettuna kiekkoon, tiileksi tai vaikkapa pikku linnunpesäksi.

Pu’erh-tee kiekot ovat Kiinassa arvostettuja lahjoja ja hienoimmillaan ne asetellaan mahonkirasioihin kultaisella leikkuuveitsellä.

Haudutusohje: lohkaise kiekosta n 2cm*2cm pala, hauduta 95-asteisessa vedessä 3 minuuttia kerrallaan ja haudutuskertoja samoista lehdistä voi hauduttaa niin kauan kuin makua vielä riittää.