• Korealainen_musta_luomutee_jaekseol_cha

Korea Jaekseol-cha, luomu

8,40 33,60 

Makean Maltainen
Erinomainen aamutee

Tuotetunnus (SKU): 16001 Osastot: , , , , , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Jaekseol-cha – Musta, Etelä-Korea, luomu
Makean Maltainen
Erinomainen aamutee

Etelä-Korea on ollut viime vuosina trendikäs teealue, jossa tuotantomäärät ovat pikku hiljaa nousseet ja laatu vastaamaan vientiteelle vaativia standardeja. Pääasiassa teentuotantoalueet ovat Etelä-Korean eteläisemmässä kärjessä sekä Jejun saarella. Suurin osa Etelä-Korean tuotannosta on vihreää teetä ja jää kotimaan markkinoille, mutta vientiin riittää pieniä eriä.

Teen lehdet ovat pieniä ja ne ovat rullattu hieman kaareviksi. Tuoksu lehdissä on todella makea, tuoden mieleen hieman toffeen ja kukkaisuutta. Täysin hapettuneiden mustien lehtien joukossa on hieman vaaleampia, vihreään kallellaan olevia vähemmän hapettuneita lehtiä.

Haudutetussa lehdessä makeuden rinnalle nousee toinen teen ominaispiirre mausteinen maltaisuus. Teetä maistaessa suutuntuma on kevyt, ensin huomaat makeat aromit, hunajaisuuden, karamellisuuden ja kukkaisuuden. Hieman tulee mieleen jopa hunajameloni. Loppua kohti maku voimistuu jättäen suuhun jälkimauksi maltaisen, hieman mausteisen, mutta kuitenkin makean jälkimaun. Makuprofiili muistuttaa hieman kiinalaisia mustia teelaatuja, joten tämä on erinomainen valinta, jos haluat kokeilla kiinalaisen mustan teen rinnalle jotain uutta tai sitten etsit voimakkaalle Assam-teelle aamiaispöytään korvaajaa.

Luomusertifikaatti KR-ORG-023

Haudutusohje: 2 tlk/20cl, 95c vesi, 3 min, 1 haudutuskerta
Vertailuhinta 168,00e/kg – kuppi (3g) 0,51e